Protester vid Bilda Bostads möte i Bagarmossen…

Här kommer en lite rapport från mötet för er som inte var där.

Det var cirka 50 pers närvarande, jag är dålig på att bedömma men det är min uppfattning. Utanför stod Sälj inte Bagis folk och delade ut lappar. Det gjorde även folk från Vänsterpartiet.

Bilda Bostads mannen drog igång strax efter sju och presenterade sig och en ombildningskonsult som heter Torsten. Torsten var sedan den som talade. Han pratade om processen hur man gör för att omvandla sin hyresrätt till bostadsrätt. Det var lite lustigt för jag upplevde det som att han var väldigt försiktig. Poängterade hur viktigt det är med bra ekonomiska kalkyler, att det är ett stort steg som måste vara genomtänkt etc. Jag har varit på många Bilda Bostads möte och denna gång saknades iallafall halleluja-predikan-stämningen.

Hur som helst Torsten fick prata på i en halvtimma och det kom några få frågor om bolån och räntor. Sedan kom det lite andra frågor som var mer av arten: hur tänker ni nu egentligen? vem är det som vinner på att köpa loss sin lägenhet? Interna bostadskön? Konsultarvode? Etc. Detta ville inte Torsten och den andra mannen diskutera. Det var ju bara ditskickade för informera helt sakligt om hur man går till väga. Det andra kan vi lämna.

Strax innan åtta bröt de mötet. Det som var intresserade av att veta mera fick nu ta det på tu man med dem.

När vi sedan stod utanför och delade ut lappar igen kom en kvinna från Bilda Bostad och sa till N.N att hon tyckte det var dålig stil att vi kom dit och infiltrerade mötet. Eeeeh sa N.N, vi BOR ju här.

Summasumarum, det verkade inte vara många som var intresserade av att blida nya bostadsrättsföreningar. Det var bra att vi var där och vi fick mycket pepp. Metro var där och ska skriva något. Håll utkik tror det kommer i morgondagens tidning.

Mera pepp är att det har ringt en massa folk och skickat sms till exempel: ”Hej! Tack för brevet ni kastade in på Emåg i går. Jag håller med er 100 %. Bra skrivet. Jobba hårt det behövs sådana som ni . Blommor till er alla. Hej då” Det har också trillat in en del mail.

Fint är också att Mariana Livs på Emågatan bistod med gratis tejp när de fick se våran lapp!